banner
VECKOBREVET SOM KOMMER FÖRE
Aktuellt från distriktet
Sommarpromenader ett sätt att umgås
Nu är sommaren här på riktigt. För många är det en tid för ledighet och tillfälle att umgås med släkt och vänner eller att resa på Hemester. Men för några av oss kan sommarledighet också innebära ensamhet. Hör gärna av er till varandra. En röst kan göra skillnad. Behöver någon hjälp med att handla eller andra ärenden, hör av er till en Rotarykamrat. Rotary hjälper så många andra, då får vi inte glömma våra egna. Eller varför inte ta en sommarpromenad med klubbkamraterna.
Läs mer...
Årets första Sommar Rotary Backafallsbyn
Årets första Sommar Rotary möte den 15 juli kl. 18.30 på Backafallsbyn. Den första föreläsningen hålls av Lena Wedmo, som är naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen. Det är en föreläsning som har varit efterfrågad och som är speciellt intressant mot bakgrund av Öresundsregionens och speciellt Vens natur och fågelliv.
Läs mer...
Stefan har tagit stafetten och delar med sig av sina tankar
Då har äntligen dagen kommit då jag tillträder som guvernör. 
Vad jag har sett fram mot detta under det fina introduktionsår jag fått under Torkils år. Så vad gör man första dagen på nya uppdraget. Jo man delar med sig av sina tankar om framtiden såklart. Trots att vädret och tiden är som det är, så är livet fullt av möjligheter. Möjligheter som vi ska ta tag i och öppna upp tillsammans.
Läs mer...
Rotary Norden nr 4 2020 ute nu
Coronaviruset håller fortfarande ett hårt grepp om Rotary. I nya numret av Rotary Norden, nr 4 2020, har vi alla volontärer som gör ett fantastiskt arbete som tema. Naturligtvis speglar vi hur Covid 19 påverkar oss och hur Rotaryklubbarna har tagit till sig de nya virtuella medier för att träffas och lyssna på föredrag. Hjälpverksamheten med End Polio Now, TRF och alla klubbars hjälpprojekt finns också med. Guvernörer som gjort sitt år reflekterar över verksamheten och nya guvernörer berättar om sina ambitioner för året. Mycket nöje. Klicka här för att läsa!
 

Sista veckobrevet för denna säsong

Med detta fyrtioförsta veckobrev sen 6 september 2019 tar redaktionen sommarlov. Men vi återkommer när det börjar rulla igen på distriktet och i klubbarna efter sommaren.
Hälsningar Kim & Mats
 

På www.rotary2390.se finns mycket att läsa

Distriktets webbplats på www.rotary2390.se är alltid uppdaterad med artiklar och allmän information om Rotary och distriktet.
 
Här kan du även se klubbarnas evenemang genom att gå in i kalendern.
 

Möt Holger Knaack, årets världspresident

På Rotary Internationals webbplats finns det en läsvärd artikel på engelska om Holger Knaack, hans vision för Rotary, hans bakgrund från bageriet i Ratzeburg och det faktum att han inte är någon typisk "karriär-rotarian" som under lång tid tagit allt högre kliv upp till toppen.
 
 

Veckobrev inför ...

Distriktets veckobrev inför nästa vecka produceras av Kim Hall, som skriver de flesta artiklar, och Mats Håkanson, som redigerar, sätter ihop veckobrevet och ser till att det kommer ut. Veckobrevet kommer ut varje söndag med senaste nytt från distriktet, klubbar och Rotaryvärlden i stort. På Gång i klubbarna bygger på den mötesinfo som klubbarna automatiskt publicerar på distriktets webbplats genom ClubRunner. Besök gärna vår webbplats rotary2390.se för mer information om Rotary.