Publicerad av Stefan Knutsson den 01 Jul 2020
Då har äntligen dagen kommit då jag tillträder som guvernör. 
Vad jag har sett fram mot detta under det fina introduktionsår jag fått under Torkils år. Så vad gör man första dagen på nya uppdraget. Jo man delar med sig av sina tankar om framtiden såklart. Trots att vädret och tiden är som det är, så är livet fullt av möjligheter. Möjligheter som vi ska ta tag i och öppna upp tillsammans.
Vi ska se till att FLER får möjligheten att växa som individer, både i yrkesrollen och som människor där vi hjälps åt att utveckla våra ledaregenskaper. Vi är medlemmar i en organisation som starkt befrämjar detta. När vi blir fler så kan vi tillsammans kan göra MER nytta i världen, både lokalt och globalt.
 
Det är detta som är innebörden av att VÄXA ROTARY.
 
Om vi tänker lite nya tankar och gör lite nya saker i våra klubbar och i vårt distrikt och utnyttjar de möjligheter som finns så stannar våra medlemmar kvar och fortsätter att trivas och göra nytta i världen. Men vi måste göra lite nytt. Vi måste förnya oss.
 
Samtidigt som vi förnyar oss får vi lättare att locka till oss nya medlemmar. Och här får vi inte tveka. Det finns massor av bra potentiella medlemmar runt omkring oss. Och från och med NU så gäller BÅDE kvalitet och kvantitet. Det ena utesluter inte det andra.
 
Var inte rädda för att sticka ut hakan och säga ”JAG ser gärna att just DU blir medlem i vår klubb”.
 
 
Vi VET att det är möjligt att börja växa igen. Malmö City, Trelleborg S:t Nicolai och Malmö Öresund är klubbar som visat vägen och ökat med mer än tio medlemmar under senaste året. En stor eloge till dessa klubbar. Alltså VET vi att det är fullt möjligt och om vi alla hjälps åt så kommer vi att vara fler än 250 nya medlemmar om ett år.
 
Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen med att bilda nya klubbar och målsättningen är att ha minst två nya klubbar varav minst en är en ECO-klubb. Här ser jag att det finns stor potential att locka till oss yngre medlemmar.
 
OCH så ska vi bli riktigt duktiga på att kommunicera. Varför då? Jo för om vi är duktiga på att kommunicera och utnyttja den potential som finns i ClubRunner så kommer det fler på våra möten. Och kommer det fler på våra möten så blir det ju också roligare att vara med i gemenskapen.
 
Detta är mina hjärtefrågor för mitt guvernörsår och jag hoppas att jag kan göra det till alla medlemmars hjärtefrågor också.
 
Det ska bli fantastiskt roligt att få köra det här året tillsammans med er.
 
STOR virtuell KRAM på er alla.
Stefan