Publicerad av Sonja Andersson den 21 May 2022
Det blir fyra nya Rotarymöten i Backafallsbyn på Ven under sommaren 2022. Bor ni inte på ön, så passa på att få en fin dag på den vackra och natursköna ön och avsluta i Backafallsbyn med ett intressant föredrag och god mat. Det är en del klubbar som har passat på att göra en klubbutflykt till Ven och avslutat med Rotarymötet. Det finns mycket att uppleva och se.
 
Landskrona-Citadell Rotaryklubb kommer att vara värdklubb för mötena. Måltiden kostar 165 kr. På Backafallsbyn ser de gärna, att ni i möjligaste mån föranmäler senast dagen innan mötet i planeringssyfte tel. 0418 44 99 99, men ni är naturligtvis varmt välkomna, även om ni inte har haft möjlighet att föranmäla. 
 
Mötena blir kl. 18.30 i Backafallsbyn enligt följande:
Datum   Föredrag                                                                         Föredragshållare
6 juli      Ekonomi i en orolig tid.                                                Sebastian Dahlström, ekonom
 
20 juli    Sjöfartsolyckor. Estonia.                                              Jörgen Zachau, Statens haverikommission
               Besök av vår guvernör, Ulf Bingsgård
                       
3 aug    Kollektivtrafik idag och i framtiden.                            Carina Zachau, Regionråd
 
10 aug  Skolan, hur kunde det bli så fel?                                 Anne-Marie Pålsson, Skolutredningen         
 
Mötena är förlagda, så att man kommer i tid, om man åker till Ven med båt 17.35 och så att man kan komma tillbaka med båt kl. 20.55. Biljett kan bokas på https://ventrafiken.se eller via tel. 0418-473 473. Buss mellan Backafallsbyn och Bäckviken på Ven i anslutning till båtarna ingår.
 
Läs mer om Ven här!