Publicerad av Mats Håkanson den 22 Feb 2024

Rotary Malmö-Triangeln hälsar den 17 april kl 18 alla välkomna att tillsammans med dem besöka MOOMS-teatern i Malmö och föreställningen ”Alla heter Knut (och den värdelösa konsten att glömma hur man dör nyfiken)”. Moomsteatern gör scenkonst med norm­brytande skådespelare. Teatern arbetar med skådespelare med och utan funktionsvariationer, på lika villkor. Överskott från försäljningen går till välgörande ändamål. Före pjäsen berättar kompositören Jan-Erik Sääf om musiken till pjäsen och efter pjäsen får vi träffa MOOMS-teaterns verk­sam­hetsc­hef Sandra Johansson och skådespelarna. Pris 150 kr/mingelbiljett (frivilligt) och 350 kr/teaterbiljett. Anmälan sker till karin.adalberth@primeproject.se.


Om ALLA HETER KNUT (och den värdelösa konsten att glömma hur man dör nyfiken)

En humorföreställning om döden av Amelie Nörgaard och Nic Schröder.

Japp, du läste rätt. Vi tänker skoja om döden. Våren 2024 ser nämligen ett helt nytt scenkonstverk dagens ljus. Amelie Nörgaard och Nic Schröder skapar en föreställning med komik och charm som knyter ihop Moomsteaterns skådespelare, gästskådespelarna Jens Olsson och Sara Vainio, rikligt med musik av Jan-Erik Sääf, smaskig kostym, scenografi och ljus – och en voice over med Siw Malmkvist som Moder Jord!

Vår historia börjar bokstavligt talat med en födelse. Ett barn som kommer till världen med all sin ovetskap om vad livet går ut på och vad döden egentligen är. Men här gäller det att lära sig snabbt – på med cykelhjälmen och var beredd på att känslorna kommer att knyta sig både en och två gånger. Välkommen in i arbetslivet där dina kollegor (som alla heter Knut) och din chef (som också heter Knut) kan visa dig vad det är som egentligen är viktigt. Nämligen att komma på varför du jobbar, vad är det du drömmer om – en Ferrari eller en bubbelpool kanske? Och allra viktigast: Kom ihåg att aldrig prata om döden!

ALLA HETER KNUT (och den värdelösa konsten att glömma hur man dör nyfiken) är en humorshow i full fart som passar bra för dig som känner att du kanske behöver skratta lite åt livets allvar. I ett organiskt virrvarr av scener vrider, vänder och ifrågasätter den vårt samhälles kollektiva uppfattningar och tabun kring det vi har lagt i begreppet ”att dö”. Samtidigt vill den inspirera till att med humor, fantasi och mod närma sig sina egna rädslor för att komma åt mer av sig själv. Mera liv helt enkelt.

Om Jan-Erik Sääf

Jan-Erik Sääf är kompositören, textförfattaren och musikern som troligen skrivit flest musikaler i Sverige. Bland 18 helaftonsföreställningar kan nämnas Camera – musikalen om Ingrid Bergman, Östgötateatern 2018, SPIRA 2020 och Jag blir nog aldrig bjuden dit igen, Malmö Opera 2016. Jan Eriks verk har hörts på många teaterscener i Sverige men även utomlands som i New York. Där vann musikalen William pris för ”best performance” 2013 på The New York International Fringe Festival. 2022 sprang han en barfotakabaré-turné runt Skåne och samlade in pengar till End Polio Now.