Ideon Science Park är i ständig utveckling. Mia Rolf, vd på Ideon Science Park och medlem i Rotary Lund Ideon, berättar om forskarbyn som har 400 bolag och som till stora delar samarbetar i nätverk. De flesta utvecklar produkter och tjänster inom smarta städer, framtidens transporter, hälsoteknologi och smarta material. Ideon Science Park omsätter 30 MSEK och har 25 medarbetare. De skapar en tydligare indelning av verksamheten i tre dotterbolag som stöttar Startups, Scaleups och Storbolag. På det viset kan Ideon Science Park bättre stödja hela innovationsresan och tillväxten i Skåne. 
I entrén till Sony i Lund finns denna interaktiva vägg som Mia Rolf visar. Bilden är tagen av Claes Hall. Väggen kan både underhålla och informera. Sony som har som motto att beröra människor med hjälp av teknik och kreativitet, har genom ett samarbete mellan olika teknik- och designavdelningar använt kontoret som en testbädd för att med den senaste display- och sensorteknologin skapa denna interaktiva vägg.
 
 
Nu har Mia Rolfs föredrag kommit ut på YouTube med länk på hemsidan https://lund-ideon.rotary2390.se, överst bland föredrag, under externa länkar nere till vänster.