Publicerad av Stefan Knutsson den 07 May 2022
Sitter du och undrar hur du skall kunna bidra till en mer hållbar framtid? Om ja, då är detta ett föredrag för dig! Lyssna in och få konkreta exempel på hur detta kan gå till, och hur man kan tänka som privatperson eller i en yrkesroll.
Miljö- och hållbarhetsfrågorna växer i betydelse, och är idag högt på agendan i samhället. Det märks i politiska beslut, i företagens satsningar och i handelns utbud. Och det berör oss som privatpersoner. Det är inte så konstigt eftersom frågorna till syvende och sist handlar om överlevnad för mänskligheten. Det finns många sätt som var och en av oss kan bidra till hållbar utveckling. Det kan handla om att tänka efter, sluta med sånt som är onödigt och att hitta nya sätt.
 
Helena Wolf Tillborg kommer att prata om vad hållbar utveckling är och ge konkreta tips på hur vi som individer och/eller Rotary-klubbar kan bidra till en bättre värld. Helena har gedigen erfarenhet från hållbarhetsarbete i företag och organisationer. Sedan 1995 har hon arbetat i ledande och drivande roller i en rad branscher såsom energi, fastighet, livsmedel och fordonsindustrin, som anställd och som konsult, bl.a. på Tetra Pak och Kraftringen Energi. Idag är hon konsult med fokus på strategi, hållbarhet och innovation.
Helena är doktor i fysik vid Uppsala Universitet och har en EMBA-examen från Handelshögskolan i Göteborg, och bor utanför Lund sedan 25 år.