Publicerad av Mats Håkanson den 20 Nov 2022
World Maritime University i Malmö etablerades i Malmö av Förenta Nationerna för snart fyrtio år sedan. Idag studerar ungefär 250 studenter från hela världen på WMU, med målet att uppnå en Master of Science i Maritime Affairs. Många av dem kommer från utveck­lings­länd­er och de vill gärna ha kontakt med lokalsamhället i Sverige. Så varför inte bredda din egen och deras värld genom att bjuda in ett par av dem till ett besök hos dig?
 
– Studenterna är mycket intresserade av att få den här kontakten med "vanliga" människor i Malmöområdet, berättar Kaeth Gardestedt, rotarian i Malmö-Södra. WMU ställer inga särskilda krav på värdfamiljerna, mer än att man minst en gång bjuder in två utvalda studenter till sitt eget hem. Fungerar det bra och båda parter är intresserade är det naturligtvis positivt med fler besök under den tid de studerar i Malmö.
 
– Om du tycker det verkar intressant anmäler du ditt intresse att bli värdfamilj till Lundell Lundahl, som svarar för Student Service på WMU. Enklast mejlar du till henne på ll@wmu.se. Du kan också ringa henne på 040 356305, säger Kaeth. Tacket från WMU är att värdfamiljerna bjuds in till ett antal evenemang i universitetets regi, till exempel studenternas International Day och examensceremonin, som normalt hålls på Malmö Live.
 
– Passa på att ta chansen att få bredda din egen och studenternas värld, samtidigt som du bidrar till FN:s arbete för säkerhet och miljöskydd på världshaven.
 
Studenter 2022–2023 vid WMU i Malmö
 
Foto av WMU-byggnaden: By Jorchr - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42053792