The Rotary Foundation gör våra gåvor till projekt som förändrar livet både för många både här hemma och runt om i världen

Under de hundra år som The Rotary Foundation (TRF) funnits har 3.000.000.000 USD använt till hållbara projekt, som förändrat livet för många, många människor. Med din hjälp kan vi göra livet bättre både hemma och runt om i världen!

Vårt syfte

The Rotary Foundations syfte är att göra det möjligt för rotarianer att främja världsförståelse, goodwill och fred genom att förbättra hälsa, stödja utbildning och lindra fattigdom.

Varför ska jag bidra till The Rotary Foundation?

Din donation gör skillnad för dem som behöver vår hjälp mest. Mer än 90 procent av donationerna går direkt till att stödja våra projekt runt om i världen.

Hur använder The Rotary Foundation de donationer fonden får?

Våra 35 000 klubbar genomföra hållbara projekt som stöder våra sex fokusområden. Med donationer som din, har vi utplånat 99,9% av alla poliofall. Din donation bidrar också till att vid sex universitet i världen utbilda framtida fredsstiftare, stödja vatten- och sanitetsprojekt och stärka lokala ekonomier.

Ladda ner foldern om TRF, Rotary Doctors, U-fonden och Shelterbox.
Den kan även beställas som trycksak genom att mejla till viveca@serder.se.

Vilken effekt kan en gåva ha?

Den kan rädda ett liv. Ett barn kan skyddas från polio med så lite som 5 kronor. Våra partners gör din donation till End Polio Now blir ännu större. För varje krona som du skänker för att utrota polio, bidrar Bill & Melinda Gates Foundation med dubbelt så mycket.

Viktigt att veta!

The Rotary Foundation är en egen organisation ”vid sidan om” Rotary International (RI) och INGET av det vi betalar till RI går till Foundation, endast våra destinerade gåvor!

Rotary Foundation och Rotary International är två suveräna organisationer. Rotary Foundation kan genom destinerade gåvor göra gott i världen. Rotary International ansvarar för Rotarys program och administration som finansieras genom medlemsavgifter.

Hur arbetar vi i vårt distrikt med TRF?

I dokumenten, som du hittar här på sidan, kan du läsa om hur vi arbetar med The Rotary Foundation i vårt Rotarydistrikt. Läs också om allt det imponerande arbete våra klubbar gör! Ta kontakt, få idéer och samarbeta!
TRF i 2390
Distriktets verksamhet leds av en Rotary Foundationkommitté. För distrikt 2390 består denna kommitté under verksamhetsåret 2021 - 2022 av:
  • Ordförande, Viveca Serder, Malmö-Möllevången RK
  • AG-område Östra Skåne, Solveig Svensson, Skånska Vikingar RK