Välkommen till PETS 2020 – i en lite annorlunda form än vanligt. 

 

PETS del 4 – publicerad 12 augusti

Kära rotaryvänner,
Nu har det mognat färdigt. Resultatet blev PETS del 4 som handlar om hur vi kan verksamhetsutveckla våra klubbar. Fyra klubbar som har lyckats med sin verksamhetsutveckling delar frikostigt med sig av sina erfarenheter.
Eftersom tiden är som den är så är det första steget i utvecklingen att besluta om hur ni som klubbar vill genomföra era möten under hösten.
Distriktets rekommendation finner ni i Guvernörens sommarhälsning här.
Vi kommer att genomföra webbinarier för att hjälpa och stötta klubbar att komma igång med höstens rotaryverksamhet. Vi börjar med ett webbinar på ämnet Hur öppnar vi upp för höstens Rotary den 19 augusti kl 19. 
 

 

PETS del 3 – publicerad 8 maj

Kan det vara så att …
... det kommer fler på våra möten om vi är bra på att kommunicera?
... vi får fler nyfikna besökare på våra hemsidor och klubbmöten om vi är bra på att kommunicera?
... vi får lättare att göra nytta i världen om vi är bra på att kommunicera?
Det är detta vi diskuterar i del 3 av PETS. Hoppas att det väcker intressanta tankar. Lämna gärna feedback och ställ frågor genom att besvara den enkla enkäten som avslutar del 3.
 
 
 

PETS del 2 – publicerad 18 april

Hej, nu har påskhelgen dragit förbi och vi ser fram mot nya högtidsstunder. En sådan skulle kunna vara PETS del 2. Här har Torkil summerat allt kunnande och all erfarenhet relaterat till nya medlemsformer och nya klubbmodeller. Det är spännande läsning. Det är glädjande att Torkil under nästa verksamhetsår kommer att engagera sig i medlemskommittén med fokus på just medlemsformer och klubbmodeller. Ha en trevlig läsning och glöm inte att svara på den enkla enkäten i slutet. Det betyder mycket för oss få er feedback.
Ett fortsatt lycka till!
 
Med varma rotaryhälsningar
Stefan Knutsson
DGE D2390
 
 
 

PETS del 1 – publicerad 4 april

 
Härmed förklarar jag årets upplaga av PETS för högtidligen öppnad. TADAM …
 
Vi upplever just nu något som vi inte trodde var möjligt för bara ett par månader sedan. Vi är oroliga för vad som händer och vad som kan hända. Därför är vi också väldigt försiktiga så att fel saker inte ska hända. Det är svårt att leva det liv som vi är vana vid. Men vi måste anpassa oss och göra det bästa av situationen. Rotary är fullt av möjligheter och vi kan alla hjälpas åt att utnyttja dessa möjligheter.
 

 
Och vi är
 

 
Vad jag uppmuntrar alla att göra nu är att hålla Rotary och Rotaryandan levande.
 
  • Läs om Rotary på våra lokala hemsidor, distriktets hemsida rotary2390.se, rotary.org och facebook.
  • Visa din uppskattning genom att ringa dina Rotaryvänner. Varje gång telefonen plingar nuförtiden så är jag vänlig inställd till och med mot telefonförsäljare. Och jag blir extra glad om det är en rotaryvän som ringer. Det räcker med att ”snacka lite skit” en stund för att mitt humör ska höjas.
  • Var delaktig i de olika mötesaktiviteter som nu börjar anordnas över nätet. Många klubbar kämpar med att få igång digitala möteslösningar. Stötta detta genom att vara delaktig.
  • Tag vara på varje möjlighet att engagera dig.
 
Man kan också ta del av PETS-utbildningen som börjar nedan med del 1 av 6. Vi försöker göra detta till en inspirerande och givande utbildning. Speciellt utformad för inkommande presidenter, sekreterare och skattmästare men den fungerar också utmärkt för alla oss andra.  Klicka på bilden nedan med del 1 så kommer du igång!
 
Ja då är vi igång med PETS. Det känns riktigt skönt. Jag hoppas ni också kommer att uppskatta det hela.
 
Varma Rotaryhälsningar
Stefan Knutsson
DGE D2390
 
Ett litet tips kommer här: Om du följer PETS i din webbläsaren så underlättar det om länkarna öppnas i ett nytt fönster. Vissa webbläsare sköter det automatiskt. Men i andra gör man det genom att trycka ner Ctrl-tangenten samtidigt som man klickar på länken.
 
 
 
 
 
Stefan Knutsson
Distriktsguvernör 2020/21
 
 

Ett tips!

Här hittar du en massa matnyttiga publikationer från Rotary. Länken dit finns också på webbplatsens huvudmeny under rubriken Om Rotary. Tipsa gärna vidare!
 

Här är arbetshäftet 
för PETS 2020