24
okt
2021

Sweden

Välkommen att delta i kampen mot polio under en eftermiddag fylld med fakta, underhållning och reportage från
hela landet. Den 24 oktober kraftsamlar vi i kampen mot polio.

Eftermiddagens gala inleds med en hälsning från Rotary International President Shekhar Mehta.

Elisabeth Bava, rotarian i distrikt 2400, ger oss sin berättelse om hur det är att leva ett liv post-polio. En osentimental
berättelse om "denna vidriga sjukdom".

Vi kommer få lära oss om Rotarys arbete i det globala perspektivet av Judith Diment, medlem i Rotary International PolioPlus Committee, och
via Leif R Carlsson, End Polio Now Coordinator i Sverige, kring vårt arbete här och vad mer vi kan göra.

Avslutningsvis kommer vi får en nulägesrapport om läget i världen kring polio från Dr Shahin Huseynov, Technical Officer, Vaccine Presentable Diseases and Immunizations vid WHO Regional Office for Europe.

Under eftermiddagen blir det underhållning från studion. Det är Alma Bengtsson och Annika Bjelk från Lilla Beddinge Teater som kommer bjuda oss på underbar musikalisk underhållning. Vi kommer få rapporter från klubbars aktiviteter landet runt kring hur vi kan och har samlat in pengar till kampen mot polio.

 

Vi är nära nu att utrota polio. Rotarys löfte till världen att barn ska få växa upp och leva i en poliofri värld är nära att infrias. Därför är ditt bidrag viktigt denna dag. Swisha in ditt bidrag till 123 443 12 01. Märk inbetalningen med WPD och om du är rotarian eller rotaractare skriv också ditt distrikts nummer.

Galan följer du via https://us02web.zoom.us/j/86830979342