VECKOBREVET SOM KOMMER FÖRE VECKA 14
1 – 7 APRIL 2024

TURA med AURORA kvällen före distriktskonferensen

Den 19 april, dagen innan distriktskonferensen för Rotary  Distrikt 2390,  anordnar distriktet en s.k. TURA på färjan Aurora. Färjan avgår kl 19.00 men du bör vara där i god tid för att köpa en tura-biljett för 79 kr – eller 56 kr om du är 65-plussare. Det kan vara mycket folk en fredagskväll. Väl ombord avnjuter vi två- eller trerätters enligt gruppmenyn i Restaurant Waves.

Läs mer...

Välkommen att följa med på natur- och kulturresa till Kullaberg söndag 21 april

Dagen efter distriktskonferensen, den 21 april, anordnar distriktet en natur- och kulturresa till Kullaberg, som alla – inte bara deltagare i konferensen – är välkomna att delta i. Vi startar kl 11 vid Kullens fyr, där vår guide berättar om fyren och natur­reser­vatet, för att därefter köra ner till Mölle, där vi besöker krukmakeriet och äter lunch. Efter en sväng ner till hamnen bär det av mot Kullabergs vingård, där vi besöker vineriet och smakar på ett av deras viner. Vid fyratiden är vi framme vid sista anhalten Höganäs museum (KKAM), där vi guidas genom utställningen med Bertil Valliens tidiga verk i lera.

Läs mer...

Rotary Malmö-Triangeln bjuder in till besök på MOOMS-teaterns ALLA HETER KNUT i Malmö 17 april

Rotary Malmö-Triangeln hälsar den 17 april kl 18 alla välkomna att tillsammans med dem besöka MOOMS-teatern i Malmö och föreställningen ”Alla heter Knut (och den värdelösa konsten att glömma hur man dör nyfiken)”. Moomsteatern gör scenkonst med norm­brytande skådespelare. Teatern arbetar med skådespelare med och utan funktionsvariationer, på lika villkor. Överskott från försäljningen går till välgörande ändamål. Före pjäsen berättar kompositören Jan-Erik Sääf om musiken till pjäsen och efter pjäsen får vi träffa MOOMS-teaterns verk­sam­hetsc­hef Sandra Johansson och skådespelarna. Pris 150 kr/mingelbiljett (frivilligt) och 350 kr/teaterbiljett. Anmälan sker till karin.adalberth@primeproject.se.

Läs mer...

Är du eller någon du känner intresserad av att vidareutbilda dig på Masters­nivå i freds- och konflikt­hantering? Sök nu!

Rotarys certifikat- och masterutbildning i freds- och konflikthantering är unikt meriterande och kan leda till fantastiska möjligheter. Det är en internationell utbildning med deltagare från olika delar av världen. Du kan välja gå denna intressanta utbildning något av Rotarys Peace Center i England, USA, Thailand, Japan, Australien eller Uganda. Det finns ett Peace Center även vid Uppsala universitet, men detta är inte öppet för oss som bor i Sverige. Varje år delar Rotary ut stipendier till drygt 100 personer för dessa studier. Dessa stipendier betalar i princip samtliga kostnader för studierna. Ansökan för nästa år är öppen fram till 15 maj.

Läs mer...

PÅ GÅNG I KLUBBARNA NÄSTA VECKA

Distriktets veckobrev mejlas till alla medlemmar i distrikt 2390. 

Redaktör: Mats Håkanson, Malmö-Öresund Rotaryklubb