banner
VECKOBREVET SOM KOMMER FÖRE VECKA 13/2020
Aktuellt från distriktet
Alternativa klubbmöten via webb och telefon
Nu när det inte går att träffas "på riktigt" så kanske möten på webben kan vara alternativ. Det finns en lång rad möjligheter till detta. Ett sätt är att använda ett webbmötesprogram, ett annat att livestreama ett möte via Facebook. Det går också att ha möte via telefon. Här kommer några enkla tips.
Läs mer...
Skånska Vikingar lösning i tiden
I nöden växer det fram nya lösningar. Så skulle jag vilja beskriva situationen nu i Covid-19. Som redaktör har jag, Kim Hall, blivit kontaktad av olika rotarymedlemmar som undrar om det inte finns en e-klubb i distriktet. Jo. det skulle jag vilja påstå – Skånska Vikingar. Nu har du och alla andra chansen att mötas på Facebook eller på nätet via denna e-klubb eller att nya e-klubbar startats. Allt är upp till dig som känner dig manad. Läs om hur Skånska Vikingar fungerar.
Läs mer...
Convention i Honolulu ställs in
Som vi alla befarade så ställs även Convention i Honolulu in. Beskedet kom i natt. Men för att alla inte ska få panik och systemet rasa fullständigt ber RI att INTE ta kontakt med RI Registration. Det är trots allt 20 000 registreringar som RI nu skall handlägga. RI jobbar så fort de kan. Du hjälpa processen genom att avboka din registrering online genom att använda ditt My Rotary account. 
Läs mer...
Inställda möten även i april
På grund av den bekymmersamma utvecklingen med fortsatt spridning av coronaviruset och därmed sjukdomen covid-19 rekommenderar distriktsledningen nu att alla klubbar i distriktet ställer in sina veckomöten och andra evenemang fram till och med sista april 2020.
       – Vi rekommenderar även att alla klubbar planerar för en möjlig fortsättning av detta även under maj 2020, kommenterar distriktsguvernören Torkil Rönne.
       – För oss på distriktet innebär det att alla planerade utbildningar och evenemang ställs in minst april ut, konstaterar Torkil. Det inkluderar även den planerade distriktskonferensen och galamiddagen den 25 april, som alltså inte blir av. Vi måste dock på något sätt genomföra det distriktssamråd som vi skulle hållit samma dag, hur detta kommer att lösas återkommer vi till inom kort.
      – Även Rotary International ser allvarligt på situationen och har öppnat en informationssida (på engelska), berättar Torkil. Vår världspresident Mark Maloney har spelat in en hälsning med anledning av coronavirusets påverkan på Rotary och oss rotarianer. Den kan du se om du klickar här.
På gång i distriktet
INSTÄLLT! Baskunskap om Rotary för medlemmar
Scandic Nord
23 mar 2020
18:00 – 21:00
 
INSTÄLLT! Baskunskap om Rotary för medlemmar
Hantverksgården i Limhamn
24 mar 2020
18:00 – 21:00
 
INSTÄLLT! Baskunskap om Rotary för medlemmar
Skurups Sparbank
25 mar 2020
18:00 – 21:00
 
INSTÄLLT Rotary Sustainability D2390 (Helsingborg)
Helsingborg
26 mar 2020
17:00 – 18:30
 
INSTÄLLT Rotary Näringslivsnätverk 2390 Hbg
Hotel Marina Plaza
30 mar 2020
12:00 – 13:15
 
Visa hela listan
Internationellt Rotarynytt

Inspired in part by Indiana Jones, space archaeologist Sarah Parcak uses futuristic airborne technology to unearth the treasures of the past.

 

How do we escape our tangled relationship with a throwaway culture? Rotarians are pointing the way.

 

På G i klubbarna

Livet är ganska speciellt nu i spåren av Coronaviruset. Detta veckobrev innehåller därför ingen information om klubbmöten.