Publicerad av Kim Hall den 18 Apr 2020
Nu har det gått drygt en månad sedan Folkhälsomyndigheten införde sina restriktioner med avstånd, karantän och gränserna mot omvärlden infördes i kampen mot Coronavirusets framfart och Covid 19. Men att sitta i karantän innebär inte att Rotary sitter still och bara väntar. Nej, så fungerar vi inte som Rotarianer. Vi är People of actions och många klubbar har gjort insatser för att förhindra smittspridningen. Bland annat har klubbar samlat in skyddsutrustning till sjukvården. Nu ber vår guvernör Torkil Rönne att samtliga klubbar i distriktet skriver till oss i redaktörer (Juris och Kim) på adressen redaktorerna@rotary2390.se och berättar i korta ordalag vad ni har gjort. Gärna med bild också.
Vi vill ha era svar så fort som möjligt. Saken är den att Zon-koordinator Lena J Mjerskaug, som ansvarar för Zon 17 och 18, det vill säga Norden med kringliggande länder, försöker att samla in information kring vad de olika länderna och distrikten gör för att bekämpa coronavirusets framfart. Detta samlas sedan hos Rotary International och TRF som på så sätt kan samla all information och skapa en bild av vad Rotary i världen gör för världen.

Dra er inte för att lämna in information om vad din klubb har gjort så sammanställer vi redaktörer tillsammans med guvernören vad vi har bidragit med i vårt distrikt 2390 så kommer en redogörelse ut i nästa nyhetsbrev, förhoppningsvis. Maila till redaktorerna@rotary2390.se.

Så här skriver Lena J Mjerskaug till vår guvernör Torkil Rönne:
RI/TRF are planning a livestream fund raising event for the Disaster Respons Fund. During the event, they want to show a few short videos of different Rotary projects (related to COVID-19) from around the world.