Publicerad av Kim Hall den 12 Feb 2020

Den 7 mars kl. 18.00-21.30 arrangerar Rotary Landskrona-Glumslöv en välgörenhetskonsert i samarbete med Örenäs Slott och Rotaract Glumslöv-Rydebäck till förmån för Värmestugan i Helsingborg.Programmet bjuder på Vox Musarum, ensemblen som uppför 1600- och 1700-talsmusik – på riktigt. Vi kommer att få uppleva David Persson, konferencier för kvällen och dessutom magikern som med små medel levererar stor magi och mycket annat. Örenäs Slott erbjuder boende till rabatterat pris. Sista anmälningsdag: 20 februari.

 
 

Unga volontärer - Ett fantastiskt arbete pågår för att hjälpa människor ur hemlöshet och utanförskap. Att vara mätt, ren, utvilad och torr är avgörande för att orka förändra sin livssituation. De organisationer som finns i vår närhet erbjuder varje dag, tack vare volontärer och ekonomiska medel, stöd för att bidra till möjligheten för varje utsatt person att få det bättre. 

Under våren volontärarbetar ungdomar från Glumslöv och Rydebäck hos Värmestugan i Helsingborg. De hjälper bland annat till med att organisera för utlämning av kläder och hygienartiklar. ”En viktig erfarenhet för oss ungdomar – vår insats välkomnas av Värmestugan i Helsingborg. Det känns bra att få vara med och göra skillnad”, berättar Cornelia Haglund medlem i Rotaract GlumslövRydebäck. 

Rotaract betyder "Rotary in Action" och är en ungdomsorganisation inom Rotaryfamiljen och den nybildade föreningen genomför sitt första organiserade volontärarbete hos Värmestugan. Deras erfarenheter kommer Rotaractarna själva att berätta om i ord och bild den 7 mars på Örenäs Slott. 

Välgörenhetskonsert i nytt format - ”Vi hoppas på en inkomstbringande, trevlig kväll i sann Rotaryanda - Service above self - helt enkelt”, berättar Stefan Bertryd, president för Rotary Landskrona-Glumslöv, och initiativtagare till konserten och musikfantast. ”Programmet är intressant med Vox Musarum, ensemblen som uppför 1600- och 1700-talsmusik – på riktigt. Vi kommer att få uppleva David Persson, konferencier för kvällen och dessutom magikern som med små medel levererar stor magi. Allt detta varvar vi med intressanta samtal och samkväm där det finns möjlighet att ta del av våra ungdomars erfarenheter av att arbeta som volontärer. Det blir en toppenkväll”, fortsätter Stefan Bertryd stolt! 

Värmestugan i Helsingborg - Värmestugan är en ideell förening som huserar i Hemlösas Hus i Helsingborg, Västra Sandgatan 15. Varje dag, året om, mellan kl. 16.00 – 20.00 finns volontärer på plats för att servera mat till behövande helt utan kostnad. Arbetet omfattar matservering och utdelning av kläder och hygienartiklar. Föreningen arbetar även med en coach som på olika sätt kan hjälpa den som är hemlös vidare i livet. ”Arbetsinsatsen från Rotaract är mycket välkommen och det är mycket positivt att få hjälp i verksamheten från personer i olika åldrar och med varierande bakgrunder”, berättar Angéla Elek ordförande för föreningen. 

Örenäs slott - I samband med välgörenhetskonserten den 7 mars erbjuder Örenäs Slott boende till rabatterat pris för den som vill sova över och njuta av den fina miljön lite extra. Allt överskott kommer att gå till hemlösa - dels för att Rotary arbeta med lokala projekt, dels för att Örenäs Slott redan idag skänker överbliven mat till Värmestugan i Helsingborg. ”För Rotary är det positivt att stärka pågående arbete som till exempel Värmestugans”, avslutar Stefan Bertryd. 

Mer information och anmälan

När: lördagen den 7 mars, kl. 18.00-21.30

Var: Örenäs Slott

Hur: trevligt program med samkväm, barockmusik, magi och lotteri

Syfte: allt överskott från kuvertpris och lotteri går till lokala projekt för hemlösa i Landskrona/Helsingborg

Kuvertpris: 850 kr* (fördrink, tvårätters middag, kaffe och pralin, underhållning)

Anmälan: Swisha till 123 360 73 55** ange namn, e-postadress och gärna klubb i anmälan

Sista anmälningsdag: 20 februari

Kontakt: Leila Khammari, tfn 070-561 38 85, e-post leila.khammari@gmail.com

* Dryck köpes på plats och ingår ej i kuvertpriset.

** Betald anmälan gäller som bokning. Återbetalas endas vid inställt arrangemang.

Örenäs Slott erbjuder boende till rabatterat pris den 7 mars. För bokning av rum skickas en e-post till bokning@orenasslott.com. Ange kod ”Rotary Värmestugan 7/3". Pris: enkelrum 850 kr, dubbelrum 950 kr.

https://www.facebook.com/RotaryLandskronaGlumslov/ 

Kontakt 

Leila Khammari 

070-561 38 85 

leila.khammari@gmail.com