Publicerad av Mats Håkanson den 07 Jan 2023
Två framgångsrika ungdomar – Emilia Saxne och Melker Heier – från Landskrona fick i början av januari mottaga Landskrona Citadell Rotaryklubbs årliga ungdomsstipendium på 5.000 kr vardera. Stipendierna syftar till att uppmärksamma och stödja duktiga och ambitiösa ungdomar från Landskrona.

Emilia Saxne, 16, har vunnit SM-guld i samtliga åldersklasser U-15 till U-19 i beachvollyboll och representerat Sverige i U-19 landslaget i vollyboll. Hon studerar nu på riksidrottsgymnasiet i Falköping.
Melker Heier, 21 år, spelar sedan 2018 fotboll (mittfältare) i Landskrona BoIS. Har varit i Spanska Inter Soccer Academy under en period. Spås en lysande framtid i BoIS.

Stipendiet utdelades vid en ceremoni på Hotell Öresund av klubbens president Lars-Olov Andersson och inkommande president Ing-Britt Böiers.