Publicerad av Mats Håkanson den 18 Dec 2023

Från och med nästa nummer kommer Rotary Norden inte längre att finnas på papper utan enbart som e-tidning på webben och i tidskriftens egna app.
        – Det innebär att vi kan satsa mer på att skapa ett läsvärt innehåll med till exempel länkar till andra sidor och filmer, säger Rotary Nordens svenska redaktör Kim Hall. En annan fördel är att alla nu kan läsa de flesta artiklarna på sitt eget nordiska språk, vilket länge har varit ett önskemål.

För drygt 80 år sedan skapades tidskriften Rotary Norden. Detta gjordes i en tid, precis som i dag, som präglades av en orolig omvärld. Tidskriften skapades tillsammans med våra nordiska Rotaryvänner som en del i att skapa en förståelse och gemenskap.

Tidskriftens utveckling under de senaste åren inneburit framför allt två viktiga skillnader mot tidigare:

För det första har en allt större del av Rotary Nordens läsare – såväl av miljöhänsyn som livsstilsskäl – bytt till den digitala versionen av tidskriften. Den tryckta upplagan har därmed minskat, vilket har lett till att varje tryckt exemplar har blivit dyrare. Detta har sedan spätts på av de senaste årens starka kostnadsökning på papper, tryck och distribution.

För det andra har vi kunnat dra nytta av digitaliseringen genom att översätta de flesta artiklarna i Rotary Norden till medlemmens eget nordiska språk. En önskan som funnits länge bland medlemmarna och något som vi har märkt uppskattas mycket med den digitala Rotary Norden nr 5 2023.

Det är därför nu dags att ta ett ytterligare ett steg i utvecklingen av Rotary Norden.

Från och med nästa nummer, nr 1 2024, kommer Rotary Norden inte längre att finnas på papper. För dig som redan prenumererar på den digitala versionen innebär det att vi nu kan lägga mer resurser på att skapa ett läsvärt innehåll med till exempel länkar till andra sidor och filmer. Vi kan på så sätt ge extra information genom att länka till filmer som klubbar har tagit fram, något vi bland annat har gjort i samband med Rotarys Östersjöprojekt.

Vi vill också passa på att slå ett slag för Rotary Nordens app, som ger dig tidskriften direkt in i din telefon. Har du den inte redan kan du h'mta den utan kostnad på AppStore respektive på Google Play.

Har du frågor kring förändringen är du välkommen att kontakta:
Kim Hall, redaktör: kim@texthuset.se
Lars Setterberg, administratör: lars.setterberg@saymore.se