Publicerad av Kim Hall den aug 05, 2019
Den 30 juli slog Skåne Stadsmission upp dörrarna till sin nya tandläkarmottagning.
– Vi vet att behovet är stort, så det känns bra att vi äntligen kan öppna, säger Ann Norén. enhetschef för Stadsmissionshälsan. Rotaryklubbarna Malmö-Triangeln och Malmö-Limhamn, har bidragit till att den nya tandläkarmottagningen har gjorts möjlig.
Till tandläkarmottagningen kan människor som lever i hemlöshet och utsatthet vända sig för akut tandvård och lättare behandling, men också för att få vägledning för att kunna få rätt vård inom den offentliga tandvården.
Tandläkarmottagningen, som under en period hållits stängd för renovering, drivs i ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) med Region Skåne. Malmö-Triangelns Rotaryklubb och Malmö-Limhamns Rotaryklubb har bidragit med pengar till röntgenutrustning, och bidrar också löpande med medel som gör det möjligt att driva mottagningen. Privata företag har också bidragit med material till och installation av utrustning på mottagningen. 
Tandläkarna Minh Le och Jamie Punja arbetar på mottagningen:
– Många har det svårt, både med att ha råd med tandvård och att hitta rätt. Även om man har rätt att få viss behandling bekostad av socialtjänsten kan det vara ganska omständligt. Där kan vi bidra med akut tandvård men också kunskap och stöd, säger Minh Le.
 
På bilden ser vi 
Från vänster tandläkare Minh Le, tandsköterska Anneli Carter, tandläkare Jamie Punja, Rotary Malmö-Limhamn Hans Kristenson, enhetschef Stadsmissionshälsan, Skåne Stadsmission Ann Norén och Rotary Malmö-Triangeln Tomas Roijer.