Publicerad den 04 Sep 2021
 
Höganäs Rotaryklubb och Helsingborg-Berga Rotaryklubb hälsar samtliga intresserade rotarianer med anhöriga och vänner välkomna till prostatapilsner. 
Prostatapilsner siktar på att bli ett årligen återkommande evenemang för att öka medvetenheten hos män om vikten av att tidigt upptäcka och behandla prostataförändringar och på så sätt öka chansen att överleva. 
Bakgrund: Prostatacancer är en tumörsjukdom som uppstår i prostatan. Prostatacancer är ovanlig hos män under 50 år och genomsnittsåldern vid diagnos är 70 år. Orsakerna till prostatacancer är inte klarlagda men det är konstaterat att en viss ärftlighet förekommer.
Prostatapilsners mål är att, i en miljö som inte förknippas med sjukvård, få män och deras anhöriga att lyssna till vårdpersonal med urologisk specialistkompetens som berättar om hur man som man kan informera sig om sjukdomen och ta ställning till om man ska undersöka sig. Genom att ha det trevligt, trots att det avhandlas ett ämne som många helst undviker, når vi förhoppningsvis många män som annars ignorerar budskap från sjukvården.
 
Tid: 19 oktober 2021 kl 18.00 prick, insläpp i föreläsningslokalen från 17.40. 
Plats: Pub Nessie, Möllegränden 3, Helsingborg
Entré: Du köper och betalar din dryck i baren innan evenemanget (obligatoriskt). Vi får frikostigt låna lokalen mot att samtliga deltagare köper minst en dryck. Givetvis finns både drycker utan och med alkohol.
Anmälan: Evenemangets webbplats alt webmasterhbgberga@gmail.com Samtliga deltagare måste föranmäla sig.
Max 40 platser finns. Först till kvarn gäller.
 
Med rotaryhälsningar,
 
Lars Strömberg                                       Bertil Olofsson
President                                                  President
Helsingborg-Berga Rotaryklubb           Höganäs Rotaryklubb