Publicerad av Inger Lindstedt den 11 Sep 2022
Onsdagen den 30 augusti lanserades Rotarys Past Presidents’ Club på Rådhuset i Malmö och då avtackades 27 personer som under året 2021–2022 varit president i sin Rotary-klubb i Distrikt 2390. Den vackra Landstingssalen på Rådhuset i Malmö var en värdig inramning till denna högtid när diplom och pins delades ut av distriktsguvernören Ulf Bingsgård. 
 
Immediate Past Presidents och distriktsguvernör Ulf Bingsgård. Foto: Inger Lindstedt.
 
Att ta tillvara på erfarenheter och kunskaper är viktigt. Att visa uppskattning och ge bekräftelse är viktigt. Att få dela sina erfarenheter och kunskaper med andra som haft samma uppdrag är också viktigt!
 
Det hela startade med tre kvinnor, presidenter under pandemin, som en sensommardag konstaterade att nu var de Past president, lite trötta men fulla med erfarenheter och kunskap. Fast det kändes lite som om luften pyst ut. Vad gör Rotary – ett av världens största yrkesnätverk för att visa sin uppskattning för allt det jobb som läggs ner på och inom klubbarna?
 
Så föddes idén till Past Presidents’ Club. Att uppmärksamma och visa uppskattning är viktigt för att inspirera andra att ta på sig uppdrag inom klubbarna. 
 
Lunchätarna var: Eva Klevås, Malmö-Västra hamnen, Inger Lindstedt, Malmö-Skeppsbron, Baftije Mehmedi, Malmö-Triangeln. Eva är nu ordförande i Past Presidents’ Club. 
 
Vi högtidligheten på Rådhuset bestämde medlemmarna i klubben att träffas snart igen!