Publicerad av Kim Hall den okt 03, 2019
Rotary, både här i vårt distrikt och världen över, kämpar för att utrota polio. Den 24 oktober är World Polio Day, en dag då vi fokuserar kring detta lite extra. På olika sätt genom olika typer av arrangemang och aktiviteter samlar klubbar in pengar i denna kamp mot polio. Läs mer så har du en sammanfattning om vad som pågår i vårt distrikt i kampen mot polio i samband med World Polio Day. Du kan som klubb eller individ alltid skänka en slant till Polioutrotningen. Kontakta din TRF-ansvarig i klubben.
 
Malmö-Slottstaden Rotaryklubb
Under hela oktober säljs End Polio Now-pennor till förmån för kampen mot polio.
 
Rotary i Trelleborg
De båda Rotaryklubbarna i Trelleborg, Trelleborg Rotaryklubb och Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb, arrangerar på kvällen den 24 oktober en ölprovning till förmån för End Polio Now. Det blir provning av de lokala ölerna från Hönsinge Hantwerksbryggeri AB under ledning av bryggare Magnus Servin. Platsen är Stetti Harbour Café, Gislövs hamn, där rotarianen Johan Wåhlander håller till. 
Ett lysande tillfälle att bjuda med någon som är dels nyfiken på god öl, dels nyfiken på Rotary för att lära sig mer om båda tingen. Ett tillfälle att både ha trevligt tillsammans och göra gott i världen. 
Denna ölprovning kostar 350 kronor/person och då är bidraget till End Polio Now inräknat. Sista dag för anmälan är 20 oktober. 
 
Rotary i Skurup
Skurups Rotaryklubb kommer under den 24 oktober befinna sig på gågatan i Skurup och prata om Rotarys arbete mot polio. Broschyrer kommer delas ut och End Polio Now-pennor kommer att säljas. 
 
End Polio Now-pennor
Det finns givetvis möjlighet för alla som vill bidra att köpa en End Polio Now-penna. Penna kostar 20 kr och då går minst $ 1 till kampen mot polio. För varje dollar som Rotary samlar in bidrar Bill & Melinda Gates Foundation med $ 2. Det sägs att $ 3 är vad som krävs för att vaccinera ett barn till ett liv fritt från polio. 
Pennor kan beställas via Ulf.Bingsgard@telia.com