Publicerad av Kim Hall den 25 Jun 2020
Tomas Ericson, ortopeden har fått ändrad semester på grund av Corona, så föreläsningen i slutet av juli flyttas till den 22 juli. I år kommer det endast att bli tre Rotarymöten i Backafallsbyn på Ven under sommaren på grund av Coronapandemin. Vi kommer givetvis att hålla oss till de instruktioner som finns, när det gäller avstånd mm. Något som därför också blir viktigt den här sommaren, är att ni anmäler er till Backafallsbyn senast kl 12.00 den aktuella dagen. Detta för att de ska kunna arrangera allt enligt folkhälsomyndighetens anvisningar, tel 0418-44 99 99.

Om ni inte bor på ön, så passa på att få en fin dag på den vackra ön och avsluta i Backafallsbyn med ett intressant föredrag och god mat. Det är en del klubbar som har passat på att göra en klubbutflykt till Ven och avslutat med Rotarymötet. Det finns mycket att uppleva och se. http://www.ventrafiken.se/sv/om-ven. Mötena är förlagda, så att man kommer i tid, om man åker till Ven med båt 17.35 från Landskrona och så att man kan komma tillbaka med båt kl 20.55. Det ingår även buss mellan Backafallsbyn och Ven i anslutning till båtarna. Biljett kan bokas på www.ventrafiken.se eller via tel 0418-473473.

Landskrona-Citadell Rotary klubb kommer att vara värdklubb för mötena. Måltiden kostar 150 kr och mötena blir kl 18.30 i Backafallsbyn enligt följande: Den 15 juli Naturvärden och områdesskydd, regelverk och vikten av tidigt samråd med kommun och länsstyrelse vid projekt kopplat till boende, turism mm. Lena Wedemo, Naturvårdshandläggare, håller i det föredraget.

Den 22 juli berättar Tomas Ericson, ortoped om Reservdelsmänniskan. Vi får även besök av vår guvernör för 2020-21 Stefan Knutsson.

Den 5 augusti är temat "Hur fungerar våra avloppssystem? Hur kan det bli utsläpp i Öresund?" med Karl Jansson, projektör, NSVA.

Varmt Välkomna!
Sonja Andersson