Publicerad av Mats Håkanson den 19 Jun 2020
Årets världskonvent planerades att hållas i Honolulu – men som det mesta som har planerats i år har även detta enorma evenemang fått ställas in IRL. Men det blir ändå ett konvent i form av 2020 Virtual Convention, gratis tillgängligt för alla på webben. Från lördag 20 juni fram till fredag 26 juni har vi alla möjligheten att ta del av intressanta anföranden och givande breakout sessions hemma vid datorn. Missa inte det! Här är information om hur du gör för att vara med.
 
Det virtuella konventet håller alltså på en hel vecka på https://www.riconvention.org/en. Alla programpunkter hålls enligt RI-tid (CDT), vilket innebär att vi i Sverige får lägga till sju timmar. Startskottet går med två General Sessions, där den första sänds på lördagen klockan 8.00 till 09.15, vilket för oss innebär 15.00 till 16:15, och den andra på söndagen samma tid.
 
Femton olika featured breakout sessions sänds ett i taget måndag till fredag vid 8, 12 och 18 RI-tid, vilket innebär 15, 19 och 01 för oss. Men alla kommer som tur är även att kunna ses i efterhand.
 
Det blir även ett virtuellt House of Friendship, en Walking Challenge och andra aktiviteter.
 
Organisatörerna påpekar att det kan bli så att inte alla som vill kan vara med live på till exempel de inledande General Sessions på lördag och söndag på grund av att antalet tillgängliga uppkopplingar överskrids. De vill att man anmäler sig, men inte heller det ger någon garanti. En sida med frågor och svar finns här och kan vara bra att kolla igenom.