Publicerad av Elisabet Jensen den 01 Jan 2022
Under hösten har Irene Axelsson gästat våra program. Distriktskommittén Empowering Girls har nu fått den stora förmånen att kunna bjuda in Irene Axelsson även som föredragshållare. Vi ser fram emot att få veta mer om en 40-årig karriär som överläkare och docent i barnsjukdomar, forskare och ansvarig för barnläkarutbildningen här hemma och även med internationella erfarenheter.
Irene Axelsson föreläser om hälsoproblem bland världens barn. Vi kommer att få se den historiska utvecklingen och höra mer om dagens utmaningar. Empowering Girls handlar om att hjälpa flickor, här undernärda flickor och flickor med allvarliga infektioner.  Det blir en kväll med välkommen information som kommer att hjälpa oss i vårt arbeta att stötta flickor. 
 
Irene har arbetat som barnläkare i Malmö och Lund i 40 år. Hennes forskningsområden är framför allt inom nutrition och gastroenterologi. Hon har varit ansvarig för läkarutbildningen inom barnmedicin och även varit aktiv internationellt med föreläsningar och utbildning.
Föredraget kommer att handla mer övergripande om undernäring och infektioner bland världens barn. Vad händer när ett barn svälter? Kvinnans roll i omhändertagande av barn? Hur har utvecklingen varit ur ett historiskt perspektiv? Vilka stora landvinningar har påverkat barns överlevnad? Vilka är de stora utmaningarna idag?
 
Tid: 27 januari 18:30 – 20:00
Plats: ZOOM
Anmälan: Klicka här!