Publicerad av Kim Hall den 25 Feb 2020
Malmö Skeppsbrons Rotaryklubb har i många år haft ett engagemang i parasportsföreningen FIFH i Malmö. Engagemanget har i huvudsak varit koncentrerat till att dela ut stipendier till unga paraidrottare. Genom klubbens engagemang gjorde vi skillnad för FIFH och för de klubbmedlemmar som deltog blev det en upplevelse utöver det vanliga. Dessutom fick vi upp ögonen för hur vi även med andra former av insatser skulle kunna förbättra och underlätta FIFH:s arrangemang. Vi ser redan fram emot nästa års tävlingar!
Det senaste året har klubbmedlemmarna öppnat en dialog med ledningen för FIFH om ett fördjupat engagemang. Vi ville undersöka om det fanns något annat sätt att stötta föreningen på än att bidra med pengar. Under dessa samtal väcktes idén om att vi skulle vara funktionärer på FIFH:s stora internationella parasportstävling; Malmö Open.  Inför den stora tävlingen drog vi ihop ett gäng på tio Rotarymedlemmar och fyra medföljande. Vid ett utbildningspass lärde vi oss att rigga och hantera kamerautrustning för webbsändning av tävlingarna. Det visade sig att detta inte var alldeles enkelt men ingen av oss tvekade inför uppgiften! Tillsammans med FIFH schemalade vi bemanningen. Under de fyra tävlingsdagarna i februari bemannade vi webbkameror för nio olika sporter och sände tillsammans cirka 80 timmar under 22 arbetspass. 
 
Tävlingarna var fartfyllda och vi var alla imponerade över deltagarnas skicklighet i allt från rullstolsbasket och elhockey till bordtennis och bowling. Vi var också ganska stolta över att vi tagit oss utanför vår bekvämlighetszon och även att vi lyckas manövrera utrustningen och leverera webbsändningar till dem som inte hade möjlighet att se tävlingarna på plats. Vi deltog också i en nätverksträff för sponsorer och partners där vi fick tillfälle att sprida kännedom om vår Rotaryklubb. 
 
Pia Bosdotter Olson
President för Malmö Skeppsbrons Rotaryklubb