Publicerad av Kim Hall den 26 Feb 2020
Tre ord kan sammanfatta senaste träffen med Rotary Sustainability Distrikt 2390: Inspirerande, kreerande och informerande. Mötet den 24 februari som ägde rum i Sydsvenska industri- och handelskammarens lokaler i börshuset i Malmö gav inledningsvis en god information kring Handelskammarens verksamhet. Det var presidenten för Malmö Rotaryklubb Karl-Erik Grevendahl, som till vardags arbetar med hållbarhetsfrågorna på Handelskammaren som gav god information kring hur de och deras medlemsföretag arbetar kring hållbarhet. Dessutom förevisade han den konstutställning som tagits fram av studenter vid Malmö universitet som fick uppdraget att i bilder gestalta de sjutton hållbarhetsmålen.
Vår träff var långt från vanlig. Det var ett speciellt samskapande vars ribba sattes genom att Bengt Johansson, president Malmö-Öresund Rotaryklubb inledde mötet med en sång. Något som Lars Bjurström, PDG, Lund-Ideon Rotaryklubb inte var sen att anamma och svarade på i en annan sång. Mötet präglades av god stämning och kreativitet.

Inspirationen stod Maria Glawe för. Maria som prisats bland annat som Årets yrkesperson i Trelleborg 2019 av Rotary i Trelleborg och fått utmärkelsen Årets lärare av Sydsvenska Industri- och handelskammaren och blivit Årets FN-lärare. Maria berättade om hur man genom poesi kan säkerställa att alla får en röst. Att alla verkligen får och kan vara med i skapandet. Hur vägen går genom poesi till en större delaktighet. Sustainable Poetry föddes i ett klassrum på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg men sprids dagligen över hela världen. Genom poesin, genom poetiska uttryck, får alla ungdomar en röst om den hållbara framtiden. Detta är en rörelse som sprider sig världen över och visst föddes tankar kring hur världens största yrkesnätverk skulle kunna kroka arm med världens största poesirörelse för att bidra till en bättre hållbarare värld. Måndagens möte var bara startskottet på något nytt och stort som skapar en hållbarare värld.