Publicerad av Mats Håkanson den 07 Mar 2024

Söndag 17 mars kl 16.00 arrangerar Höörs Rotaryklubb en konsert med Tradjazzbandet Verehill från Lund. Syftet med konserten är att samla in så mycket pengar som möjligt till klubbens olika projekt. En av de tänkta mottagarna är projektet ”Help at Hand” som bland annat ger hjälp till brunnsborrning i Uganda. Men också att återskapa lite av stämningen från Höörs swingklubb, vars efterlämnade inspelningar på 78-varvare ligger till grund för repertoaren på konserten. Biljetter kan köpas på www.nortic.se samt i mån av tillgång vid entrén.

– Förutom biljettintäkterna kommer pengar förhoppningsvis att komma in via försäljning av de hutlöst dyra kakorna i pausen, säger klubbens president Håkan B Carlsson.

Bakgrunden till konserten är att rotarianen Håkan Carlsson från Höörs RK för ett antal år sedan fick ett album med 78-varsskivor i händerna. Albumet visade sig ha tillhört ”Höörs swingklubb”. Trots att alla klubbmedlemmar skrivit sina autografer på ett uppslag har det visat sig svårt att få fram speciellt mycket fakta om denna swingklubb, något det skulle vara roligt att försöka rätta till nu.

Förhoppning är att konserten, och marknadsförandet av den, ska bidra till att de som vet något om Höörs swingklubb hör av sig och berättar. Då kan vi hjälpas åt med att skriva lite lokalhistoria!

Tradjazzbandet Verehill spelar denna dag utan ersättning, bara för den goda sakens skull. En stor del av kvällens repertoar är låtar som finns på Höörs Swingklubbs stenkakor!