Publicerad av Mats Håkanson den 14 Jun 2022
Nyfiken över vad partierna tycker och tänker så här inför valet i höst om viktiga frågor som företagsamhet, jobb samt sjuk- och äldrevård? Besök då Helsingborg Berga Rotaryklubbs valstugemöten. Sju frukostmöten med start 20 juni och slut 5 september. Mötena hålls på Scandic Nord i Helsingborg mellan 7.30 och 8.45. Du kan också vara med via webben från 8.00.
Helsingborg Berga har bjudit in samtliga partier i Riksdagen att komma till klubben för att prata om två specifika frågor: Företagsamhet och jobb samt sjuk-och äldrevård.  Alltså två frågor som ligger nära Rotarys medlemmar.
 
Varför tar då Helsingborg-Berga Rotaryklubb beslutet att bjuda in riksdagspartierna? Frågan går vidare till Tomas Andrén i klubben:
– Om vi som klubb och organisation ska kunna vara relevanta i samhället, måste vi vara en del i samhället. Alla aktörer måste därför kunna komma till tals i vårt vardagsuniversitet och Rotary kan inte vara en isolerad ö. Tar vi inte detta steg går vi snart samma väg som dinosaurerna och dör ut. Vi är som klubb och organisation på en marknad, där vi slåss om nuvarande och potentiella medlemmars tid och engagemang. Om vi inte gör oss attraktiva, finns det andra organisationer och evenemang som lyckas med det.
– I sann Rotaryanda tar vi som klubb givetvis inte ställning för eller emot något parti och partibesöket kommer definitivt inte att vara ett valmöte. Alla partier utom ett har tackat ja till besöka oss.
 
Hur tar man då del av Berga valstuga?
– Det går antingen att komma till vår klubb på Scandic Helsingborg Nord (Berga) måndagsmorgnar kl 7.30-8.45, då vi inleder med en härlig frukostbuffé, berättar Tomas. Det går också bra att deltaga via Google Meet kl 8.00-8.45. Du loggar då in genom att klistra in denna länk i valfri webbläsare: meet.google.com/bnn-tjox-fgi 
– Om du vill att vi rapporterar din närvaro till din klubb, skriv ditt namn och din klubb i chatten.
 
Schema för Berga valstuga:
20 juni: Centerpartiet 
1 augusti Sverigedemokraterna 
8 augusti Moderaterna
15 augusti Liberalerna 
22 augusti Kristdemokraterna 
29 augusti Miljöpartiet 
5 september Socialdemokraterna
 
Har du någon fråga som rör dessa möten, skicka gärna ett mejl till webmasterhbgberga@gmail.com