Publicerad av Mats Håkanson den 05 Jun 2024

Press-stopp!  Den förre RI-presidenten Shekhar Mehta, som tog initiativet till Rotarys fokus på Empowering Girls inleder via Zoom seminariet om flickors och kvinnors villkor den 12 juni på Grand Hotel i Lund mellan 13 och 16.30. På seminariet möter vi utöver Shekhar Mehta många kunniga föreläsare: Elisabet Jensen, barnmorska och ordförande i kommittén, ställer den viktiga frågan om könsstympning Känner vi igen tecknen och vågar fråga?. Anne Marbrandt pratar om kvinnligt nyföretagande. Käkkirurgen Annika Skoglund, vår distriktsguvernör med bred erfarenhet från såväl Sverige som Kenya, berättar om Utsatta flickor och kvinnor jag mött. Hjärnforskaren Germund Hesslow, som är professor i neurofysiologi och docent i teoretisk filosofi tar upp skillnaden mellan kvinnliga och manliga hjärnor. Stefan Knutsson, ordförande i Rotary Doctors, informerar om verksamheten i Kenya under rubriken När barn får barn. Och Marita Swärd, psykiatriker och medgrundare av Hjärnhälsan, redogör för ADHD hos flickor och kvinnorAnmälan görs senast 10 juni.

Hela programmet ser du om du klickar här! I pausen samt före och efter seminariet underhåller den ukrainska violinisten Alika Sukhanova.

Tid: Onsdag 12 juni kl. 13.00 -16.30
Plats: Piratensalen, Grand Hotel i Lund
Kostnad: 150 kr, kaffe/te och smörgås i pausen ingår
Anmälan senast 10 juni: Swisha beloppet 150 kr per person till 123 129 37 11. Märk med ditt namn + “Empowering Girls” och glöm inte ange ev. allergier.