Publicerad av Mats Håkanson den 23 Aug 2023
Många tjejer idag känner sig osäkra och otrygga. De tankar tonårsflickor hade för ett antal år sedan om att inte passa in, finns nu redan hos sjuåriga flickor. Det är naturligtvis inte bra. Tjejerna skall tro på sig själva, våga säga till om något inte känns bra. På zoom den 29 augusti kan du lyssna på hur att lära sig självförsvar kan ge styrka och självförtroende. Föredraget hålls av Anita och Harriet från Flickfrid i samarbete med distriktets Empowering Girls – DEI-kommitté.

”Att lära sig självförsvar ger styrka till kropp och själ. Det ger dig självförtroende!” Många tjejer idag känner sig osäkra och otrygga. De tankar tonårsflickor hade för ett antal år sedan om att inte passa in, finns nu redan hos sjuåriga flickor. Det är naturligtvis inte bra. Tjejerna skall tro på sig själva, våga säga till om något inte känns bra. Vi vill få tjejer mer medvetna om vad det är som händer runt omkring oss och hur vi tillsammans kan påverka och förändra det.

Detta var ett axplock tagna ur projektledare Anita Enbergs mail till mig.

Under Shekhar Mehtas tid som RI-president låg flickors väl och ve honom varmt om hjärtat. Lär flickor självförsvar löd hans ord. Vi stod på oss i kommittén och tack vare Harriet Johansens idoga arbete och Landskrona Citadells RK engagemang ser vi idag den första Rotaryklubben i distriktet genomföra detta viktiga ämne.

Projektledare är Anita Enberg.
Projektledare/Instruktör/Ordförande
Aktiv Ungdom Henka Dojo Jujitsu

På ZOOM den 29 augusti kan du hemma hos dig själv framför din dator lyssna på Anita och Harriet, hur deras tankar går. Harriet representerar FlickFrid, en organisation som deltar i kampen mot kvinnlig könsstympning, barnäktenskap och tonårsgraviditeter. Välkommen kl. 18.30. Föredraget är öppet för alla, anhöriga och andra intresserade. Länken finns här. Obs Denna är ny. Kassera den gamla om du har den.

Länken kopierar du och lägger på din webbläsare om den inte fungerar att klicka på direkt.

Elisabet Jensen
Chair Distriktskommittén Empowering Girls-DEI