Publicerad av Kim Hall den nov 27, 2019
Efter årsmötet fanns möjlighet att ventilera sina tankar om bland annat nya medlemsformer. Ett 25-tal engagerade och nyfikna medlemmar dök upp. Utgångspunkten var att diskutera kring de nya medlemsformer som DG Torkil Rönne presenterat under året och som DGE Stefan Knutsson kommer att fortsätta arbeta med under sitt guvernörsår. Vi fick ta del av tankar som redan blivit till verklighet genom att lyssna på Erik Noreke från Sjöbo Rotary Klubb som berättade om att arbetet nu startat att göra om klubben till en passportklubb. Det ska bli spännande att följa deras resa. Den har startat bra.
Vi diskuterade också tankar om hur viktigt det är att närma sig lokala företag i området runt klubben. Detta kan ju användas så att sponsring som inkluderar medlemskap blir ett bra erbjudande. Därmed blir det avdragsgillt för företaget.

Frågor fanns kring hur det är tänkt att de nya medlemsformerna ska genomföras. Vi kommer att skicka ut en enkel beskrivning från distriktet som besvarar en del av dessa frågor.

I övrigt så delade vi med oss av tankar kring
  • nyinflyttarträffar,
  • behov av en mall för hur en klubbroschyr för nya medlemmar kan se ut,
  • vikten av att värna det sociala i varje klubb,
  • satellitklubb,
  • familjemedlemskap,
  • vikten av att ta hand om de ungdomar som kommit i kontakt med oss, till exempel genom RYLA och ungdomsutbytet,
  • vikten av att skapa en bra klubbanda. Vi kan väl till exempel hämta varandra och samköra till mötena.

Detta var bara en del av allt det bra som sades. Det ska bli riktigt kul att fortsätta följa detta.

DGE Stefan Knutsson