Publicerad av Elisabet Jensen den 18 Mar 2022

Jag tror att våren kom idag. Så skönt. Vi behöver alla tänka framåt och glädjas åt vårt vackra land, åt vår frihet, vår i tanken.  200 ensamkommande barn befinner sig i Sverige. Många mammor med barn befinner sig i vårt fria land. Många pappor strider för friheten.  Så lyckligt lottade vi är.  

Ett år har Empowering Girls kommitté arbetat för att göra klubbmedlemmarna uppmärksammade på Shekhar Mehtas uppmaning till oss alla, att stötta flickor.  Målet med Empowering Girls var att klubbarna själva skulle arbeta vidare med detta ämna. Stötta flickorna. Vi har lyckats. Det känns väldigt bra. Nu kan vi i kommittén ta det lite lugnare ett tag. 

Elisabeth Lindhe, Staffanstorp Rotaryklubb, hade under en längre tid varit intresserad av projektet. Vi hade haft livlig korrespondens hur vi skulle lägga upp en heldag med undervisning. Elisabeth och hennes många kommittémedlemmar hjälptes åt. Det resulterade i en dag med undervisning. Vi undervisade ca 60 kommunanställda om Kvinnlig Könsstympning och om hedersbegreppet, Myra Ekström och jag. Ett stort tack till hela Staffanstorp Rotaryklubb, som ställde upp med detta viktiga budskap till sin kommun. Samtidigt fick vi möjlighet att föra budskapet ut.  

Som tack fick Myra och jag varsin tavla signerad Ronny Hård. Ett stort tack Ronny! 

Myra Ekströms föredrag om NAFGEM ”Att sitta i skuggan " genomförs den 24 mars kl 18.30. Redan kl 18.00 kan du gå in om du vill mingla lite innan programmet börjar. Myra Ekström kommer att finnas på plats. Länk till föredraget här!

Flera klubbar har bett oss komma hålla föredrag, tills vidare på länk. 

På måndag har Malmö International Rotaryklubb Empowering Girls på programmet. Två kvinnor från Fryshuset Jenny och Joanna besöker klubben och vi är alla välkomna på nätet. Jag har anmält mig. Länken finns på deras hemsida men skriv en rad till klubben så de släpper in dig.  

FreeZoneSweden kommer att träffa oss på länk på måndag fm. kl. 11.00. De har erbjudits verksamhet utomlands. Vill du också veta mer.  Skriv en rad så får du länken.  

Vi har träffar Thim Hansen, Helsingborg Kommun. Thim arbetar tillsammans med invandrarkommittéer.  Ett bra samarbete hoppas vi på. 

H22 står nu högt på vår lista. H22 skall vara en framtidsvision och för Empowering Girls är visionen ett jämlikt samhälle där mänskliga rättigheter bestämmer.  

 

Trevlig helg önskar Distriktskommitté Empowering Girls 

Elisabet Jensen