Publicerad av Kim Hall den okt 14, 2019
Rotary, både här i vårt distrikt och världen över, kämpar för att utrota polio. Den 24 oktober är World Polio Day, en dag då vi fokuserar kring detta lite extra. På olika sätt genom olika typer av arrangemang och aktiviteter samlar klubbar in pengar i denna kamp mot polio. Här är en sammanfattning om vad som pågår i vårt distrikt i kampen mot polio i samband med World Polio Day. 
Distriktsevenemang
Guvernör Torkil Rönne välkomnar alla i distriktet till en annorlunda mingelfest. Alla som känner att de vill göra en insats i kampen mot polio är välkomna till en mingelträff på Scandic Hotel Triangeln med start kl 18. Det blir information, lottdragning med fina vinster och tilltugg för 155 kr/ person. . Ta gärna med vänner och anhöriga. Sista anmälningsdag är den 23 oktober. 
 
Höganäs-Kullen Rotaryklubb
Kvällen den 23/10 kommer klubben ha ölprovning. Ölen kommer från Bryggeriet Finn med VD Joacim Larsen som håller i provningen. Temat för detta möte kommer vara End Polio och allt överskott inklusive intäkterna från klubbens vinlotteri kommer att tillfalla End Polio.
 
Malmö-Slottstaden Rotaryklubb
Under hela oktober säljs End Polio Now-pennor till förmån för kampen mot polio.
 
Rotary i Trelleborg
De båda Rotaryklubbarna i Trelleborg, Trelleborg Rotaryklubb och Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb, arrangerar på kvällen den 24 oktober en ölprovning till förmån för End Polio Now. Det blir provning av de lokala ölerna från Hönsinge Hantwerksbryggeri AB under ledning av bryggare Magnus Servin. Platsen är Stetti Harbour Café, Gislövs hamn, där rotarianen Johan Wåhlander håller till. 
Ett lysande tillfälle att bjuda med någon som är dels nyfiken på god öl, dels nyfiken på Rotary för att lära sig mer om båda tingen. Ett tillfälle att både ha trevligt tillsammans och göra gott i världen. 
Denna ölprovning kostar 350 kronor/person och då är bidraget till End Polio Now inräknat. Sista dag för anmälan är 20 oktober. 
 
Rotary i Skurup
Skurups Rotaryklubb kommer under den 24 oktober befinna sig på gågatan i Skurup mellan klockan 13-16. De kommer att prata om Rotarys arbete mot polio, dela ut broschyrer och samla in pengar. De som ger ett bidrag kommer få en End Polio Now-penna som tack. 
 
End Polio Now-pennor
Det finns givetvis möjlighet för alla som vill bidra att köpa en End Polio Now-penna. Penna kostar 20 kr och då går minst $ 1 till kampen mot polio. För varje dollar som Rotary samlar in bidrar Bill & Melinda Gates Foundation med $ 2. Det sägs att $ 3 är vad som krävs för att vaccinera ett barn till ett liv fritt från polio. 
Pennor kan beställas via Ulf.Bingsgard@telia.com