Publicerad av Kim Hall den 12 Jun 2020
Bufff står för "Barn ungdomar förälder familjemedlem i fängelse" och är en förening som ger råd och stöd till barn och unga som har en förälder eller familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård. Verksamheten är ideell med stöd från Kriminalvården, några kommuner och privata bidrag. Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb har beslutat att ge 4000 kr i bidrag till Bufff Skåne.

 

Det var efter att verksamhetsledaren Ann Clarentius Erlandsson varit och hållit föredrag för Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb som styrelsen beslutade att stödja verksamheten, Bufff Skåne, i år med 4 000 kronor.

– Det känns viktigt med stöd till Bufff i dessa tider. Därför beslutade vi att stödja verksamheten, säger Ulf Bingsgård i Trelleborg S:t Nicolai Rotaryklubb.

Bufff Skåne bedriver sin verksamhet i alla Skånes kommuner. Buffé som står för "Barn ungdomar förälder familjemedlem i fängelse" är en förening som finns till för de som har en förälder eller familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård. Stödet finns även för vuxna. Frågor som dyker upp när någon i ens närhet hamnar i fängelse kan vara hur förklarar man för ett barn att dennes förälder sitter i fängelse. Eller hur kan man som barn berätta att ens förälder sitter i fängelse? Hur ska man kunna prata om detta? 

Bufff Skåne jobbar med olika sätt och metoder för att stödja främst barn och ungdomar i att få dem förberedda att möta sin förälder i exempelvis fängelse. Det är många frågor som behöver få sina svar. Många tankar som behöver få komma ut. En krispåse har tagits fram till barnen. En påse med ett gosedjur, en bok, ett spel, ett ritblock och en samtalsbok "Min bok" som ska hjälpa barnen att kunna prata och fråga om det som hänt och vad som händer. Bufff Skåne är med och skapar trygghet för många barn, unga och familjemedlemmar i Skåne. Så även på Häktet i Trelleborg och har verksamhet för de som bor i exempelvis Trelleborgs och Vellinge kommuner.
 
– Vi i vår klubb är glada över att vi kan bidra till denna verksamhet, tillägger Ulf Bingsgård.