Drygt 120 000 kr har rapporterats in i direkta bidrag till följd av olika insamlingsaktiviteter i klubbarna i distriktet i samband med World Polio Day. 1 900 End Polio Now-pennor har sålts. Tack vare uppväxlingen som sker via Bill and Melinda Gates Foundation blir det totalt tre dollar för varje dollar som Rotaryklubbarna i distriktet har skjutit till i kampen mot polio. I genomsnitt är kostnaden för att kunna vaccinera ett barn till ett poliofritt liv tre dollar. 
Hej Kim!
 
 
Inför lördagen den 24 oktober, Världspoliodagen, gjordes en kraftsamling bland klubbarna i vårt distrikt. 
Många klubbar valde att antingen skänka pengar från klubbens kassa, andra avsatte överskottet av vinlotteri eller projektlotteri till End Polio Now-kampanjen eller arrangera insamlingar i klubben. End Polio Now-pennorna har i det sammanhanget varit ett välkommet insamlingsstöd. 
 
 
På fyra ställen i distriktet genomfördes mer publika insamlingar. På torget i Simrishamn samsades Hammenhög Rotaryklubb och Simrishamn Rotaryklubb, sålde pennor och pratade om Rotary. Lär mer om det här. Utanför ICA-butiken i Glumslöv stod Landskrona-Glumslöv Rotaryklubb och hade sin End Polio-kampanj, vilket man kan läsa om här. Ute i Fulltofta Naturcentrum hade Hörby Rotaryklubb sitt arrangemang vilket finns att läsa om här och i Trelleborg stod Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb och sålde pennor, vilket nämns här
 
För första gången genomfördes en "tv-sänd insamlingsgala" från distriktet. Tack vare samarbete mellan guvernörens hemmaklubb, Lomma-Bjärred Rotaryklubb, och de båda klubbarna som numera huserar på Burlövs center - Burlöv Rotaryklubb och Burlöv-Karstorp Rotaryklubb - var detta möjligt. Sändningen kan ses i efterhand här
 
Alla olika aktiviteter finns sammanställda här.
 
Insamling av medel till End Polio Now-kampanjen slutar givetvis inte med att den 24 oktober har varit. Det var en kraftsamling som gav effekt. Drygt 120 000 kronor har rapporterats in i direkta bidrag till följd av olika insamlingsaktiviteter i klubbarna i distriktet. I samband World Polio Day har 1 900 End Polio Now-pennor sålts. En penna säljs för 20 kronor/stycket och ger ett överskott på lite mer än en dollar per penna. Tack vare uppväxlingen som sker via Bill and Melinda Gates Foundation blir det totalt tre dollar till kampen mot polio. I genomsnitt är kostnaden för att kunna vaccinera ett barn till ett poliofritt liv tre dollar. 
 
Med anledning av World Polio Day blev det reportage i Helsingborgs Dagblad, Skånska Dagbladet, Trelleborgs Allehanda och Ystads Allehanda. Dessutom via sociala medier till följd av alla aktiva rotarianer som delat inlägg och skrivit om sitt engagemang via sociala medier som exempelvis Facebook, Instagram och LinkedIn. 

Vi ger inte upp förrän världen är poliofri.
Det är löftet vi gett världen och det löftet kommer vi hålla!
 
 
TACK till alla som bidragit med tid, pengar och engagemang i kampen mot polio!
 
Ulf Bingsgård, DGE och samordnare av insamlingen under World Polio Day